Munchausen Creative Commons License 1998.12.03 0 0 18
Szerintem a probléma nem ott van, hogy klasszikus vagy nem klasszikus, szerintem a giccst kellene háttérbe szorítani.
Web oldakat készítek és nap mint nap találkozom azzal a problémával, hogy a megrendelők, itt főleg azokra gondolok, akik web helyet bérelnek valahol a lapjuk számára a grafikákon, a lap esztétikus, mondhatnám művészi megjelenésén próbálnak spórólni, hogy beleférjenek az 1-3Mb-os korlátjaik közé.
A magyar WEB oldalak egy részén látszik is, hogy néha nem engedik szárnyalni a Webmaster-ek fantáziáját, - igaz ezzel biztosan vitatkozni fognak azok, akiknek a szeme előtt a "sávszélesség" lebeg - akadályozva ezzel azt, hogy a WEB ne csak információhordozó hanem egyúttal szép is legyen, de én szeretném, ha a WEb-en is kialakulhatnának -izmusok, én magam pl. szívesen készítek "szürrealista" designban oldalakat, ha lehetőségem nyílik rá.
Kérdezném tehát a Webmaster-eket és a Szörfözőket is, hogy mit gondolnak erről a dologról, elég ha a WEB megfelelő információkat hordoz, vagy fontos az is, hogy szép legyen?
Mellesleg nem csak a WEB hanem sokszor az újságok és szinte az egész média hemzseg a gagyi giccses megoldásoktól!