Én is már építkezek pár éve, és nincs gondom emiatt a vegetáriánus étrendel. Ma is betonozok délután egy adagot :-). Korábban igen intenzíven sportóltam, napi 4-6 órás edzéskenél sem volt gondom.
Azt azért tudni kell, hogyha valaki úgy gondolja, hopgy valamilyen oknál fogva vega lesz, akkor az nem azt takarja, hogy elkezdünk sajtos lángost enni. Bár nyílván függ az októl is, miért választ valaki ilyen étkezési formát. Nálam is hasonlóak az alapelvek, mint amiket te leírtál, de véleményem szerint - bár lehet itt megköveznek érte - azért a hús elég olyan sok (táp)anyagot tartalmaz, amit nem árt beszereznünk máshonnan.
Én úgy vélem, ha valaki vega lesz, akkor igen jelentősen illik átalakítani az étkezési szokáskoat, és nem csak a húst elhagyni, mert az nem biztos hogy ideális elsz. lentebb már soroltak fel mindenféle egyéb lehetőségeket, mivel lehet kiegészíteni az étrendet. A hüvelyesek nagyon jó példa, megdöbbentően sok elkészítési módja van.
Érdemes venni esetleg egy jobb fajta vega szakácsckönyvet, abban rengeteg olyan recepet találhatunk, ami nagyon angy változatosságot ad minden szempontból. Ileltve mi belecsipegetünk a nemzetközi konyha világába is. Pl indiíi, kínai izek. HA esetleg valaki kijut pl kínába, megdöbben hogy milyen vega kaja választékuk van, és milyen változatosan tudja elkészíteni öket.
Ileltve érdemes pl Nyers Csaba naturkonyhai műveit is böngészni, hazai izek és szájra szabva :-). Még nem evgáknak is igen ajánlatos szerintem. Több receptkönyve is jelent meg.
Hideg kajákat tekintve meg lehet már mindenféle "felvágottakat" is használni, amik kaphatóak sok helyen, illetve mi csinálunk mindenféle pástétomot is (padlizsán, cukkini, bab és hüvelyesek, akár szójából is, bár én ezt igyekszem kerülni a bizonytalan eredet miatt).