Hát igen, a kedvencem a viharos szél+jégeső kombó, az még vastag farmeron keresztül is tud csípni rendesen:) Az ember könnyen beszerezhet néhány tetszetős véraláfutást. Azért március elején nagyobb az esély a rossz időre, mint nyár közepén. Április végén stoppoltam eddig legkorábban, és hát, nem volt melegem.
Szerintem az a legcélszerűbb, ha beszerzel egy izlandi SIM-kártyát, és az Áning (Accomodation, Übernachtsorte) című füzetet (ingyenes, minden buszterminálon, benzinkúton be lehet szerezni, naprakész), és magaddal viszed a stoppoláshoz. Ha elromlik az idő és necces a szabadban éjszakázni, csak felhívod a legközelebbi szálláshelyet. így nem kell előre foglalni, arra mész az országban, amerre a szél visz;) A kempingek csak június elején nyitnak. Sok szálláshely viszont egész évben nyitva van, és szezonon kívül olcsóbb, főleg, mint mondtam, ha van hálózsákod.
Az Áning tartalmazza az uszodákat is, ezek minden kis faluban megtalálhatóak, viszonylag olcsók, tisztálkodási lehetőség, és mind termálvizes! Fürdőruha nélkül Izlandra amúgy se indulj el...