Ezt a kicsapódást ne úgy kézeld el, hogy "fröcsög a víz egész nap" a szomszéd falára.
100 m3/h szelőztetés és 50% páratartalom esetén a lakásodat naponta kb 19 liter víz hagyja el, hidegben ennek egy része a kifűvás utáni pilanatokban vízzé válik, mínusz 10 fok alatt már a nagyobb része, viszont ekkor meg apró jégkristályokká mint halaloszto is írta. A lebegő jégkristályok nem báncsák a szomszéd házfalát, tehát nagy hidegben csak a kifúvód zaja miatt moroghat (ha zajos).
Enyhébb hidegben (amikor nem fagy jéggé a víz hanem folyékony marad) meg jóval kisebb a kicsapódott víz százaléka (lásd a táblázatot). És mivel házak külső fala olyan anyagból van hogy még az eső sem árt nekik, nem valószínű, hogy túl sok kárt okozna benne néhány rátapadt harmatcsepp (nagy része a levegővel távozik a nagyvilágba ill.lehull a földre).
Figyelem: én nem vagyok szakember, csak okoskodok itten. A gyakorlatban elképzelhetőnek tartom, hogy a házfal azon pontján, amelyre időnként harmatcseppek tapadnak, miközben napokon át folyamatosan 100% körüli a páratartalom (tehát nem tud kiszáradni), azon a ponton a hőszigtelés jósága egy időre megromolhat! Ezért szerintem ne a szomszéd falára fújd a használt levegődet (meg a sajátodra sem).