tehtube Creative Commons License 2012.05.08 0 0 14545

Elékészült a Wersi kis falezlim kétrotorosítása!

7 évig váratott magára. Régen, amikor még nem volt 145-ös túltengés, gondoltam jó lesz segíteni a 142 mellé.

Egy fa dobrotorja volt és a réseknél 4 kis csipogó. Egy elég rendes fadobozban. Hossz és szélességi méretei megegyeztek a többi európaival, pl. Soltonnal.

Viszonylag hamar hozzászereztem egy Solton felsőegységet, meg kivágattam a lentihez hasonló réseket.

Ugyanazt maratni egy összerakott doboznál nem lehetett. Aztán így maradt 6 éve. A kevésnek látszó a befejezéshez, nem is volt kevés még hátra. Meguntam az alkatrészeket kerülgetni, megkértem Misit hogy rakja össze.

Szép munkát végzett. Átrendezte az elektronikát a hátlapon, mivel bekerült a tölcsér szekció. A dobrotor is lejjebb került. Volt egy extra igény hogy rugós zengetője is legyen. Lett. Igaz belül nem lehetett, mert gerjedt, de még jobb is így hogy kívül van. Egy ötös tuchellal csatlakozik a lezlihez és akár rá lehet tenni egy Nord Electróra is! A digitális klón is csapkodható zengetőt kap ezáltel :-)

Egy (monó) erősítője volt, meghagytuk, mert vagy 100W-os és utána választottuk szét a hangot. Fent 8, lent 4 ohm a hanxóró mint írtam. Ehhez készült egy nagyméretű crossover. Semmi spórolás. Amikor először meghallottam földbe gyökerezett a lábam. Szerintem a passzív hangváltó (is) lehet az oka. (lent baloldalt) Majdnem úgy szól mint egy 122-es ebben a pici, kompakt dobozban. (52×60×72)

Vastag, erős hangja van, szépen lebeg, nem pulzál. Valakit nagyon érdekelt, de ha nem jelentkezik, bárki jöhet érte.