Igen, sokan emlegették a vaskos amerikai soundot mind az Ensoniq, mind az Emu (nála méltán) és még az Alesis Qadrasynth esetében is, ami nem kétséges, hogy 15-20 éve ezek meghatározó és nem is olcsó cuccok voltak. Mások nem osztják ezt a "nemzetközi hangzás" ügyet, de szerintem is van alapja hogy valami japán vagy amcsi füllel készült.
Én csak azt tudom, hogy mára ezek az ős cuccok elég rizikó kategóriák a meghibásodás/megbízhatóság szintjén, amit mégegyszer hangsúlyozok, abban az időben verhetetlenek voltak jórészt - az Emu talán még ma is! De figyelembe kell venni, mára mennyit esett egy 10-12 éves workstation ára: 5-ödére, 6-odára! Emellett a funkcionalitás, kapacitás is ~10x-esére fejlődött. (pl. az említett Korg Triton vs. Ensoniq TS10) és a sampleres cuccok hangzásban is hozzák a régebbi elődök nagy soundjait ha kell szerintem, úgyhogy kedves szimizso1 kolléga, nem kötözködtem és nem is rossz napom volt, csak rossz tapasztalatokat osztottam meg egy felvetésre, ami esetleg valakit aki olvassa előrébb vihet. A döntés joga a választásban megmarad szuverén... :)
A dobos-gitáros produkció is rendben van, csak mint mondtam van még a srácnak hova fejlődni. De dicsérendő a törekvés mindenképp, mint mondtam sokan kezdték így, de hidd el egy jó tanár sokat adhat a srác(ok)nak. A tempótartás egy jó dobos kenyere tud lenni, de nem egyszerű birtokolni! :)