Nyírség IC
2012.05.04
|
|
0 0
38624
|
A nem használt épületeket tényleg 1. le kéne bontani, 2. el kéne adni. De az, hogy 10 éve használták utoljára, azóta meg megy szét, és az utas leszállva ezzel szembesül, szerintem nem tesz jót a vasútról kialakult képnek. Rengeteg nagyobb állomáson látható ez a lepukkantság, amelyet egyszerűen az okoz, hogy már nincs szükség 6 + 2 rakodóvágányra rakodóterülettel, raktárral, stb. Ezért utóbbiak gazban, elhagyatva, lepusztultan, aztán jön a vonat, és persze az összes utas ezt látja az állomásra menet. Egy ékes példa erre mondjuk Kisvárda, mindkét oldalt düledező raktárral, meg a tartozék gazhalommal + törmelékkel teli raktérrel, stb. Régebben a vasúti személyzet takarította ezeket, meg példás rend volt (ezt tudom vasutas ismerőstől), de ma - gondolom én - se akarat, se kapacitás nincs arra, hogy ekkora helyeket takarítsanak. Szerintem ezeket mindet le kell bontani, és valahogy megoldani, hogy ne egy, világháború alatt 2x oda-vissza elfoglalt, tüzérség által szétlőtt helyhez hasonlítsanak a vasúthoz tartozó helyek. |
Előzmény: Törölt nick (38622)
|
|