Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1811

Marseillben a kisvonat a városban az öbölnél indul, de szerintünk jobb program kimenni a kiránduló hajóval az erődhöz. Az is onnan indul, nem lehet eltéveszteni, egyébként pedig végig halpiac van előtte. 

A kikötőből a gyalogút végig fel van festve, és 100 méterenként ki van írva, hogy milyen messze a busz megálló. Már az elején el lehet dönteni. Persze mindenkinek a pénztárcája dönti el. Én 15 euróból veszek inkább a gyerekeknek valamit.

Egyébként minden alkalommal, még amikor zuhi volt akkor is sokan mentünk busszal. Talán pár éve, amikor még nem volt meg a kikötő épülete, és nem volt felfestve az út, akkor voltunk talán 6 bátortalan utas, aki kisétált, amiből mi voltunk 4-en, a másik kettő pedig jött utánunk, hogy mit csinálunk. :)

Persze nem azt mondtam, hogy nem kell megnézni a Vezúvot, csak, hogy az önmagában elveszi egész Nápolyról az időt. ( Sőt meg kell nézni még az Etnát, és a Strombolit is. Attól függően merre megy a hajó (nem tudom merre mentek) Nápoly és Szicília között a Sztromboli mellett megy el pár száz méterre!! Szóval a Vezúvra vagy taxi, vagy iránytaxi Ercolánóból, vagy busz a vezuviana állomásról, de húzós, mert amit gyalog kell megtenni, az nagy rohanás lesz, és nagy emelkedő. De ha nem látjátok a Vezúv tetejét, meg se próbáljátok. Mi első alkalommal olyan viharba kerültünk, hogy vízszintesen esett a jégeső, és a 2 méterre előttem lévő túristát sem láttuk. Lent pedig sütött a nap.

Előzmény: icsuport (1809)