Bocsi Ai-bától idéztem, ide be
Sziasztok,
Kérdésem lenne. Van egy öreg cseresznyefám, ami isteni finom vörös gyümölcsöket hoz minden évben, de látom rajta, hogy lassan lejár az ideje. Szeretném megmenteni, hogy két három év múlva elültethessem az új fakezdeményt. Nekiálltam olvasgatni az oltással kapcsolatos dolgokat, de nem mondanám, hogy akár 50 százalékig is megértettem.
Va itthol egy meggyfám, egy szilvafám, diófám, almafám, ezek közül a meggy a rokona a cseresznyének, tehát ebbe lehetne oltani. Most május elseje van, a cseresznye már levirágzott, már kis gyümölcsei vannak.
1.) Mikor lenne a legjobb csinálni az oltást?
2.) Melyik módszerrel kellene csinálnom?
3.) Olvastam pár módszert, azt nem értem, hogy miután megtörtént az "összeforradás", hogy lesz ebből külön fa, hogy lesznek gyökerei, mert ezt sok helyen nem írják le. Leírná ezt nekem valaki kicsit szájbarágósan, ha nem túl nagy kérés?
Köszi, előre is.