hipcat Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1785

Tunisz- tanulva Palermoból és Cruzos leírásának köszönhetően eszünkbe sem jutott taxit fogni. A vonatot könnyen megtaláltuk, de jegyet valóban csak dínárért adtak. Ezután megkerestük a bankot, ami szintén a leírásban volt, de az meg nem volt nyitva… J így újabb taxis alku után elvitettük magunkat Karthagoba. (10 Euró / autó). A fürdőnél szálltunk ki és innen gyalogosan jártuk be. Legalábbis egy részét. Voltunk a színháznál, a nagy mecsetnél, és múzeumnál. Addigra el is fáradtunk és baromi meleg is volt, így újabb taxival elmentünk Tuniszba. (15 Euró/autó) A sétáló utcán barangoltunk, meg a Medinában. A bazár tetszett nagyon, meg a mozaikos házak is. Sajnos italt sehol sem találtunk. Még a dutyban sem. Pedig bejártunk jobbról-balra és vissza.
Barcelona – itt gyalog vettünk nyakunkba a várost. Legalábbis a Kolumbusz szoborig. Onnan pedig metróztunk. Ide két dolgot terveztünk, a La Sagrad Familiát, és a Güell Parkot. Előbbi előtt hihetetlen hosszú sor kígyózott, de meglepően gyorsan haladt. 25 perc alatt már a pénztárnál álltunk. A templom amilyen hatalmas, olyan pazar. Nekem nagyon tetszett. A belépő 13 euró/fő. Ezt egyszerűen látni kell. A Güell Park szintén páratlan, bár én azt hittem több szobor van benne. Legalábbis azon részen ahol mi jártunk nem nagyon volt. De tényleg nagyon-nagy, akár egy teljes napot is vígan el lehet itt tölteni. A parkba nincs belépő.
Mindenesetre újabb kedvenc városom lett, Barcelona. A Güell Park után sétálgattunk a La Ramblán, meg megkerestük a Gaudi házakat. Előbbin ittunk sangriát, amit fél literes sörös korsókban hoztak ki, előbb a mérettől, utóbb a számlától lepődtünk meg J
Marseilles – gyalog mentünk a buszmegállóig, mert a központ kb. 8 km a hajókikötőtől. A busz kb. 15 perc séta. Aztán még 15 perc busszal a vitorlás kikötő. Tipikus mediterrán város, tiszta, és szép. A Notre Dame katedrálishoz dottóval- kisvonattal mentünk fel. 7 euró volt/fő az oda-vissza út. A katedrális megtekintése ingyenes. Egy nagyobb dombon áll, és pazar látkép tárul a szemed elé. Egyébként szerintem kívülről szebb, mint belülről. Aztán a belváros, ahogy a kikötős turista negyedet elhagyja az ember, a város úgy szemetesedik el. Hirtelen egy koszos és büdös metropoliszban találtuk magunkat. Úgy hogy inkább visszamentünk a partra és beültünk borozni az egyik bárba. Kellemes borokat ittunk amihez kérés nélkül hoztak sajtot, piritóst és aprított oliva bogyót. Eliszogattuk az időt, így megint a taxira szorultunk. 15 euró volt/autó.J

Előzmény: hipcat (1784)