Szia,
Nem mindegy hogy TD Vagy TDi (intercooler). A "sima" TD 10 litert eszik, az intercooleres valamivel kevesebbet, 9 körül. Országúton 9 alá tudom vinni. Lehet próbálkozni adalékokkal de nem sokat változtat rajta.
Ismert hibák: első automata kapcsolók gyengék, vízpumpa (ezt nekem is cserélni kellett). Akkut, izzítógyertyákat érdemes esetleg cserélni.
"meddig mennek el" megfelelő karbantartással nagyon sokat mennek, mint minden autó. Ha elhanyagolod akkor előbb meghal...
Ha jó állapotút kifogsz, érdemes belevágni, motorikusan szerintem megbízható. Ilyen motorokat használtak a fekete Londoni taxikban, azok meg ugye nem keveset futottak. Az enyém 1996-os, amikor megvettem 2 éve volt benne 240ekm, most van 265e. Most lesz műszaki, fekete plakettes és amikor az ember odalép akkor eregeti rendesen a kormos fekete füstöt :)
Árulkodó jeleket nem ismerem, majd a többiek mondják hol szokott rohadni ha sokat terepeznek vele.
Az olaj ennek a motornak a lelke, ha lelkiismeretesen cseréled 7500km-enként akkor hálásan fog szolgálni sokáig :) Üzemanyagszűrő, levegőszűrő ugyanez.