Túlélőblog Creative Commons License 2012.04.30 0 0 181

Ahogy mondod.

Kizárt, hogy pár keményebb akcióval ne lehetne lekapcsolni a bűnözők nagy részét. Bejelenti az állampolgár, hogy kirabolták, erre a járőrök ki se megy csak másnap? Ez kinek érdeke? Vagy megmondják az állampolgárnak, hogy felejtse el, ne jelentse be ha kirabolják, meglopják, vagy megverik. Gondolj bele, ha minden bűncselekményt bejelentenének, akkor hogy nézne ki a bűnözési statisztika? Nem úgy mint most, az biztos.

Mi van azokkal, akiket már sokszor elkaptak,  de mindig kiengedik őket pár órán belül? Rabolnak, beviszik őket, aztán 2-3 óra múlva ugyanott molesztálják a sarkon az embereket? Ez biztosan nem véletlenül történik.

Én csak a nyugdíjakra gondoltam, de ahogy mondod, a TB-t egy életen keresztül fizették. Most odaérnek az idősek a betegeskedő nyugdíjas korba, onnantól kezdve a nyugdíjasok csak púpok a kormányok hátán. Orbán Viktor, Gyurcsány, vagy Bajnai nem fog sírni, ha egy nyugdíjast agyonvernek. Hányszor álltak ki az elmúlt 20 évben, hogy "meg kell állítanunk a nyugdíjasok elleni erőszakot"? Én egyik kormányképviselő szájából se hallottam ilyet.

De az iskolai erőszakról se szóltak egy szót se. Már 20 éve is sok volt az erőszak az iskolákban, de a kormányok padsoraiban nem divat erről beszélni. Talán az ő gyerekeik magániskolába járnak. Meg ők jó környékeken laknak, nem úgy mint Mari néni a kisnyugdíjas vagy akár egy átlagos apa-anya-két gyerekes család.

A jelenlegi állás szerint megmondják, hogy minden jó és tökéletes a közbiztonság. Ha hívod a rendőrt nem ér rá veled foglalkozni és nincs járőr, nincs benzin, meg úgyse találnák meg, úgyhogy felejtsd el és vegyél másik biciklit, ültess egy sor másik uborkát az ellopottak helyére, meg ugyan az e-havi nyugdíjadat elvitték, de majd kapsz nyugdíjat a jövő hónapban, úgyhogy ne foglalkozz vele. Azt viszont meg ne próbáldd, hogy megvéded magad, mert akkor a törvény szigora súlyt le rád.

Ez a valóság. 5 éve is ez volt, 10 éve is, 15 éve is. 

Vagy mint ahogy írtam, talán rosszul látom és mégis tökéletes minden. :-I

Előzmény: python 357 (180)