Jolida Creative Commons License 2012.04.29 0 0 235

Döglött topik felhozása.... :-)

 

Tegnap miután reggel hazajöttem a szokásos kéthetenti Puskás alkatrészbörzéről, főzőcskenapot tartottam.

 

Sűrű szentségelés közepette megtisztítottam és felkockáztam másfél kiló marhalábszárat, gulyásnak és pörköltnek. Ez a legjobb hús erre, csak munkás a kemény inak eltávolítása.

 

Feléből pörkölt lett (sok hagyma, mangalica zsír -pukkadjon meg a dietetikusom-, só, bors, paprika, kis csípős piros arany, deci veres bor a vége felé), másik feléből gulyásleves (zsír, mint fent, zöldség megfuttatva rajta, fehéredésig bele a hús, kömény, só, paprika, felönteni, első rottyanás után bele a kolompér, szépen gyöngyözve főzni, míg a hús és a krumpli megpuhul).

 

Ha már pörkölt is készült, miért ne legyen több (özvegy ember mélyhűtőből él jeligére :-( ), némi (kilónyi) nyuszi combfiléből (lsd, fent).

 

Az egész meg is volt egy órára!

 

Mivel még volt szabad hely a tűzhelyen, egy darab marhafarok és sok zöldség levesnek elfért. A levest én nem kultiválom, a család miatt néha főzők, de inkább a belefőtt dolog ami nekem számít. Az első hab leszedése után belekerült vagy öt szép velőscsont (előző nap zsembejött velem a hentesnél :-) ). Minimál lángon főtt úgy négy órát. :-)

 

Este diétás vacsora volt, velős pirítós lila újhagymával.

A koleszterin csökkentő volt a desszert. :-ppp

 

Ma már a gulyásleves mellé egy kis spárga-sonka rakottat (besamellel leöntve) kell frissen megsütni.