Döglött topik felhozása.... :-)
Tegnap miután reggel hazajöttem a szokásos kéthetenti Puskás alkatrészbörzéről, főzőcskenapot tartottam.
Sűrű szentségelés közepette megtisztítottam és felkockáztam másfél kiló marhalábszárat, gulyásnak és pörköltnek. Ez a legjobb hús erre, csak munkás a kemény inak eltávolítása.
Feléből pörkölt lett (sok hagyma, mangalica zsír -pukkadjon meg a dietetikusom-, só, bors, paprika, kis csípős piros arany, deci veres bor a vége felé), másik feléből gulyásleves (zsír, mint fent, zöldség megfuttatva rajta, fehéredésig bele a hús, kömény, só, paprika, felönteni, első rottyanás után bele a kolompér, szépen gyöngyözve főzni, míg a hús és a krumpli megpuhul).
Ha már pörkölt is készült, miért ne legyen több (özvegy ember mélyhűtőből él jeligére :-( ), némi (kilónyi) nyuszi combfiléből (lsd, fent).
Az egész meg is volt egy órára!
Mivel még volt szabad hely a tűzhelyen, egy darab marhafarok és sok zöldség levesnek elfért. A levest én nem kultiválom, a család miatt néha főzők, de inkább a belefőtt dolog ami nekem számít. Az első hab leszedése után belekerült vagy öt szép velőscsont (előző nap zsembejött velem a hentesnél :-) ). Minimál lángon főtt úgy négy órát. :-)
Este diétás vacsora volt, velős pirítós lila újhagymával.
A koleszterin csökkentő volt a desszert. :-ppp
Ma már a gulyásleves mellé egy kis spárga-sonka rakottat (besamellel leöntve) kell frissen megsütni.