Azért jog, mert közpénzből és/vagy közerőből építették az úthálózatot azért,hogy közlekedni - bringával, autóval, stb - lehessen rajta és nem pedig azért,hogy a taxisoknak legyen mit lezárni.
Ugye a taxisok ha úgy sztrájkoltak volna, mint más szolgáltatók - vasút, oktatás, stb - akkor nem szállítottak volna utasokat és ez senkit sem hatott volna meg igazán, ezért kitalálták - megmondták nekik(?) - hogy zárják le az utakat, megállítva az életet az országban, rajtuk kívűl mindenki mást akadályozva alternatíva nélkül - ha vasútsztrájk van, akkor van busz, stb - de nem volt még egy "dugi" úthálózat éppen kéznél.
Nem tudom, mit szólnának például a taxisok, ha holnaptól én sztrájk címén minden taxinak letörném az ablaktörlőjét, mert szerintem ez a legcélravezetőbb eszköz ahhoz, hogy például ingyen kapjak egy házat, mert nekem az kell hogy legyen normális életem vagy ilyesmi vagy jár és minden taxi oldalát végighúznám addig, amíg nem dobják nekem össze a pénzt egy mutatós kis vityillóra.Természetesen ha így tennék, mehetnék a sittre és a taxisok gyűlölnének.A taxisok örüljenek, hogy akkor nem mentek a sittre és figyeljenek oda, mert csak egyszer volt Budán kutyavásár és ne csodálkozzanak, ha az első jelző, ami felmerül velük kapcsolatban az a hiéna....de velük semmi bajom.A baj az, ha valaki a taxissztrájkkal példálódzik, mert ebből az összetett szóból egy betű sem utal a tényekre.