Soká Creative Commons License 2012.04.25 0 0 288

Minden előzmény nélkül? Nálam, az 500D-nél a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, amely jelzi, ha a belső memória megtelni látszik.

Nem a kártya mérete, mint inkább az adatátviteli (írási) sebessége számít. Ha pontos írási sebesség nincs is a kártyán feltüntetve, szokták jelölni egy bizonyos "class"+szám felirattal. Ha minőségi kártyáról van szó, akkor elvileg a Class4 elég lehet, noname kártyáknál ugyanez a jelölés nem biztos, hogy elég :(

Szerintem a géped manualjában szerepel, hogy fullHD-ban mekkora írási sebesség szükségeltetik, azt kell szem előtt tartani. És ajánlatos minőségi kártyát venni. Annak idején nekem panasonic kártyát javasoltak (Class 4) és tökéletesen bevált. Persze jóval drágább, mint az olcsó darabok... Azt hiszem az Aldiban vettem olcso Traveller? nevű kártyát, amivel az 500D gond nélkül dolgozik, bár időnként fel-felvillan a figyelmeztető jel.

Ha jól emlékszem, az 500D topikban tesztelgettük a kártyákat, méghozzá úgy, hogy RAW+JPG üzemmódban mindenki lőtt azonos számú sorozatot és utána mértük, hogy meddig tart a kártyára írás. Értelemszerűen minél tovább, annál lassabb a kártya. Ha a saját kártyáddal csinálsz egy ilyen tesztet, máris lesz egy mércéd, aminél gyorsabb kártyát érdemes venned.

Előzmény: pfordos (287)