Őrület tanulságos minden, amit eddig írtatok! És még mindig azt mondom, hogy nem gyári Leslie ládát szeretnék a gitározáshoz. Pont a Trambi által leírtak miatt. Pl alulra eleve kapásból gitárhangszórót raknék, 15"-öset vagy 12"eset, de gitárhangszórót. A hangváltót se 800 hz vágáshoz csináltatnám. Ha úgy alakulna, hogy majd veszek egy Yamaha, vagy akármilyen Leslie ládát, akkor tuti, hogy kipróbálnám gitárerősítővel a gyári, beépített helyett...mert gondolom nem véletlen, hogy sokan (gitárosok) gitárerősítővel hajtják. De most megint magamat ismétlem.
Amúgy a MesaBoogie csinált Revolver-re keresztelt ládát. Abban csak egy 12es hangszóró van, és azt forgatja.
Meg lehet hallgatni, szerintem van ereje, mindene.
A Fender féle Vibratone egy jó hang, mi gitárosok szeretjük, noha nem a klasszikus gitározós Leslie hang.
Meg van egy olyan gyanúm, hogy az a fajta Leslie-gitár hang, amit én keresek, az a csöves gitárerősítő szempontjából egy kb. crunch torzítás. És ezt a torzított/meghajtott hangot kell megforgatni a Lacikával.
Taknyos kölyök korom óta (mondjuk 26 vagyok, de apum zenéin nőttem fel) az a jól eső borsódzás fut végig a hátamon, amikor ezt a hangot meghallom
->
Egyrészt a meghajtott erősítő, másrészt az se mindegy, hogy a gitáron melyik hangszedőt használja éppen az ember. Számos videót megnéztem, és tejlesen kiábrándított, hogy milyen gyíkul szól a gitár a Leslie ládával. Persze. Mert az erősítő se volt meghajtva, és vagy a nyaki hangszedőt, vagy egy osztott állást használt éppen a gitáros. Az a Leslie gitár hang, amit én szeretek, az a lassú forgású Leslie, gitár hátsó hangszedőn, és erősítő kissé megtolva.
Mert ugye ott van még az SRV féle Cold Shot c. dal. Ami köztes állás (nyaki + középső hangszedő) és egy szinte tiszta hangú erősítő. De az meg nem az a Leslie-gitár hang, amit keresek.
Remélem nem haragszotok, hogy ezt a témát felhoztam, mindenesetre én nem bánom, mert mindenképpen előrébb vagyok, nagyon sok okosat, tanulságosat írtatok. Meg manapság sok (zenész) fórumon tapasztalni azt, hogy valaki feltesz egy merész kérdést, és lehülyézik, lehurrogják, és parasztok az illetővel. Ti meg segítőkészek vagytok. Köszönöm! Főleg, hogy nem néztek ki innen, mint az orgonisták ügyibe avatkozó gitárost :)