Nekem szerencsém volt!Szüleim révén azonnal belecsöppentem az analóg világba!Persze kazetták is voltak szép számmal , azaz akkor soknak számított , ma már nem nagy szám a pár száz kazetta...
volt a Taya lemezjátszó , egy Orister erősítő és két db Videoton hangfal , egyenként 110 wattal.Hogy hogyan szólt , már nem emlékszem , pontosabban jó hang van a fejemben , de szerintem , ha most meghallgatnám a rendszert feltehetően kifutnék a világból!
A 80-as években itt Szegeden a Sági lemezboltban és a music Centrum lemez és hangszerboltban 50 ft volt egy másolás!Persze bele lehetne kötni , hogy a mai letöltések őse volt a másolás , de mégsem ilyen arányban.
Vettünk is , másoltunk is lemezeket!
Akkoriban Pestre jártam még évente egyszer műsoros kazettákat venni.A célboltok a következők voltak:Solaris , Viking , Elektromos Krokodil és Heavy Metal.Majdnem mind a Nyugati állomás környékén volt ,vagyis nem messze tőlük.
Ja igen , a deck , amin a kazettákat hallgattuk egy Pioneer CT 506 volt.De volt egy Trident hordozható magnó is , ami akkor nagyon komoly készüléknek számított.
Még mindig emékszem , amikor mentünk a Sági felé , már oldalról láthatóvá váltak az újonnan érkezett Lp-k borítói!Siettünk , közben találgattuk vajon mi lehet az a véres borító:-))
Túl sok gyűjtővel nem tartottam a kapcsot ,olyan 4-5 fontosabb ember volt , akik közül senkivel nem tartom a kapcsot.Persze elég baj ez , de mindenkinek meg van a maga kis élete.Sokat nem változtak , talán a keményebb műfaj felől a jazz felé mozdultak el.A lényeg , mindkettő hangszeres zene.:-)
A 80-as években a Komjáthy György kívánságműsora és a lemezbemutatói voltak azok , emik közül nem egyet rögzítettem kazettára!
Azt mondom , jó dolog a net , főleg , hogy kitárul a világ , akár a zenei színtér is , de egyben rossz is , pont a zeneiparban előállt helyzet , meg más miatt is...
Azt mondom , nekem tetszik a poszt apokaliptikus jövő is , gondolok itt az antihumánus dolgokra , valamilyen szinten a fantázia világom is ebből áll , de jelenleg az elidegendésen kívül semmi olyan kritérium nem teljesült , amire én vágynék ez alatt.Pont a Voivod Killng technology albumán van egy tétel , aminek az első taktusa a Mad Max 2-ből vett részlet!
Tehát valamilyen szinten fatázia világan élek , de amikor kimegyek az utcára ,nem látok semmit a fantáziálásaimból , csak az egymástól elidegenedett embereket.