Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 890

Gondolod ők is?

"A gazdasági bérgyilkosok jól fizetett szakemberek, akik dollármilliárdokat csalnak ki a világ országaitól. A Világbank, az USAID (Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) és más külföldi "segélyszervezetek" pénzét a világ természeti erőforrásait ellenőrző nemzetközi nagyvállalatok és néhány gazdag család zsebeibe töltik. Eszközeik között meghamisított pénzügyi jelentések, manipulált választások, megvesztegetés, erőszak, szex és gyilkosság is szerepel. A birodalmak létével egyidős játékot űznek, de ez a játék most, a globalizáció korában új és ijesztő méreteket öltött. Én tudom; én is gazdasági bérgyilkos voltam."

John Perkins

Soros György: A meggyőződés, miszerint a piacok egyensúlyra törekszenek, olyan politikáknak szolgál alapul, amelyek szabad kezet kívánnak adni a pénzpiacoknak. Ezt nevezem piaci fundamentalizmusnak, és megkockáztatom, hogy a piaci fundamentalizmus semmivel sem jobb a marxista dogmánál. Mindkét ideológia a tudományosság álcájában tetszeleg annak érdekében, hogy szélesebb körben fogadják el, holott elméleteik egyike sem állja ki a valóság próbáját.

Francios Hollande

Meg kell mondanom, hogy az általam kezdett harcban ki lesz az ellenfelem. Az én igazi ellenfelemnek nincs neve, még arca sincs. Párthoz nem kötődik, sohasem jelöltette magát, így sosem fogják megválasztani, de azért uralkodik felettünk. Ez az ellenfél a pénz világa.

Előzmény: Glavet (889)