Gondoljátok meg válasz | 2012.04.20 16:44:31 © (276)
Párbeszéd a régmúltból:
- Hermina néni: Gyere hozzám ide Eszterke…
- Eszter (3 éves): Nem jövök Hejmina néni.
- Miért nem jössz? Tessék hamar idejönni!
- Nem!
- Miért nem?
- Mert azt mondod, hogy Esztejke.
- Jól van, de hát mit mondjak, hogy hívjalak?
- Mond azt egyszejűen, hogy Esztej.
Előzmény: hromajalosad (269)
Vagyishogy szemantikailag hibás az alábbi hozzászólás (a helyesírással most ne foglalkozzunk, tekintsük a „mond”-t babarczyesztejke álamellnöki aspirantúrája részének), tehát:
van itt ez a kérdés válasz | 2009.08.27 08:58:28 © (16919)
Klubrádió műsorvezetője beszélget Babarczy Eszterrel
Műsorvezető:
-- "Hogyan szólíthatom?"
Babarczy Eszter:
-- "Szólítson tanárnőnek"
©
Hibás a hozzászólás, ti. a válasz így teljes, így autentikus: „Szólítson tanájnőnek. Esztejke tanájnőnek. Vagy egyszejűen csak Esztejkének. Esetleg Esztújócskának. Mejthogy én akkor leszek Eszejőstújócska (felvidékiesen: Eszbjindzácska), ha máj a legjobb ismejőseim is teljesen megjökönyödnek jajtam”.
B. Anikó válasz | 2009.04.26 17:33:24 © (15686)
Kerüld, hogy mások félrevezessenek, ellenben te mindenkor törekedj erre - nem így szólt inkább a tanítás?
Nekem csak most tűnt fel ez a Máté Zsuzsanna-eset (korábban, úgy látszik, figyelmetlenül olvastam), sajnos még csak nem is gyanakodtam, hogy azt a "Gadamerrel szólva" kezdetű eszmefuttatást nem Gondoljátok meg nick írta... Pedig már gyanakodnom kellett volna, hiszen a Távolban egy fehér vitorla fülszövegét szintén idézőjelek nélkül, saját gondolatként idézted. Ez nagyon illetlen dolog. Ha még nem mondták volna.
Előzmény: Gondoljátok meg (15680)
Mondták, mondták, én viszont hadd vitatkozzam Anikóval: mindez nem „illetlen dolog”, hanem: töjzsanyag. Nem odesszai pejsze (Katajev), hanem bolgáj töjzsanyag. Esztújócska smittoktoji fokkozattához kelet.
Mint tudjuk, Kajinthy Fjici bácsi is Esztejkéjől plagizálta le Gőgicse című szakdolgozatát, melynek legvégén (a töjzsanyagból levont saját következtetésként) ezt mondja íjó bácsinak Bübüte alias Jéz Jejomos (tejmészetesen Gyujica bácsi, mint témavezető opponens bácsi, elvhű javításaival): „Ha felnövök, nekem is lesz gyejekem, és gügyögve fogok beszélni vele, és tanítani fogom és imponálni fogok neki, és az szót fogad nekem. Az embejek, ha idősebbek lesznek, és jájönnek, hogy senki se hallgat jájuk, bosszúból gyejeket szülnek maguknak, hogy legyen valaki, aki előtt játszhatják a felnőttet és mindentudót. De most ne zavajjon, gondolkodom”.
És tejmészetesen (esztejmészetesen) idővel Bübütéből is polihisztoj gondolkdó, pjofesszoj néni (egyéb nickjein: bácsi) lett az intejneten:
babarczyeszter válasz | 2005.03.30 20:51:46 © (84)
Az embeji elme azért csodálatos eszköz, mejt gondolkodás jévén modellezünk helyzeteket (pejsze tökéletlenül), mielőtt "élesben" kipjóbálnánk. Ebből egy éjdekes filozófiai vita születhetne, de most elmegyek lefektetni a gyejeket :-)
©
Lefektetni. Hogy legyen majd belőle édes aludttejke. Eszaludttejke. Ha fiú, akkor Joghujtka. Vagy Kefijke. Ha pedig máj nagy fiú, olyan cijka negyven köjüli (akit sikejült ugyebáj esztejkének végje valahája lefektetni), s ha netán Katajev az illető, akkoj legyen mindjájt kaukázusi kefij! Vagy Jilai. Jodopei. S hogy melyik konkjétan? Ezt az utólagos doktoji tanács fogja megállapítani.
Míg jómagam szejény véleménye szejint: nyilván csak annyiban modellezzük tökéletlenül a helyzeteket, amennyiben nem sikejül azokat autentikusan ajtikulálnunk. De hát pontosan ezéjt vagyok én itt, gyejekek! Hogy vezessem babajczyesztej kezét az ő kis publitémáján (vijtuális témázgatásai közepette), illetve, hogy kijavítsam az esetleges beszédhibáit, a máj-máj gejontikusnak tűnő modojosságait.
Még valami:
babarczyeszter válasz | 2009.03.20 22:36:02 (13388)
Ez már jobb.
Csak most meg semmi újat nem írtál. Gyakorlatilag az én publijaimból ollóztad össze a gondolataidat. Lehet, hogy mégis én vagyok a férfi, és te a nő?
Előzmény: cigányok ideje (13387)
Lehet. Sőt. Ha ez így van (egyem a kis publijaidat – egyébként mindeddig remélni sem mertem, hogy létezik nő, kinek ollózni kell a publijait, bár, ki tudja, nékem ez azért már valahogy egy kissé túl pejvejz… de mindegy), szóval, ha már ollózás, akkor nem én vagyok a féjfi s te a nő éjtejemszejűen, hanem akkoj én vagyok az álamellnök, te pedig a Geojgiev bácsi. Illetve legyen inkább néni. Ejje a kis idője máj nem akajok változtatni a nemi identitásomon. Így logikus. Máj pejsze, miután lefektettük a gyejeket.