tthom Creative Commons License 2012.04.19 0 0 4472

Mekk Elek ezermester,

Köszönöm. Kerek befúvó: hát igen, a szögletes jobban mutatna, de

1. vannak azokban is szabályozhatóak?

2. falon nehezebb szögletes lyukat gyártani, mint kör alakút.. Vagy van valami trükk? Kereket ugye koronafúróval, de szögleteset? Körbelyuggatom?

Az nem baj, ha átlövi a szobán, főleg ha odalapulva, gondolom ekkor is cserélődik a levegő, de kisebb a huzathatás. (nejem legnagyobb félelme ez, hogy huzat lesz) Ha a mennyezetnél keveredik, kevésbé érzi meg talán.

Szellőzőkürtőnél a légtömörség.. Hááát... Ha kifúj egy kicsit az elhasznált levegő, az kevéssé gond talán, viszont a frissnek a csövét meg lehet csinálni tömörre.. Kettő csövet tuti nem tudok belehúzni, meg arra gondoltam, hogy egyfajta ellenáramú hőcserélőként is funkcionálhat. Bár nem tudom mennyit számít, olyan 6 méter lehet a tetőig. Mondjuk a külső téglafalra nem tudom milyen hatással lehet az állandó légmozgás, főleg a hideg levegő.. Bár végülis ha szellőzőkürtő, akkor csak bírja, nemde?

Az anyagnál nem is az áramlás miatt, hanem tartosság szempontjából melyik lehet jó..  Árban nincs túl nagy különbség, ha jól láttam.

Valamint van még egy olyan hülye ötletem, mert elég sok laposcsatorna kellene, hogy flexibilis alucsövet nem lehet kilapítani? :)

Bár mondjuk úgyse lesz olyan szép, meg kompatibilis, mint az eleve műanyag laposcsatorna.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (4471)