Ádi_batya Creative Commons License 2012.04.15 0 0 204

Egy kicsit gugliztam nektek/ünk:
"

: Hétköznapi zöld praktikák, kezdőknek és haladóknak.

Szerző: elxir » 2011.06.19. 19:38

Köszönöm a biztatást kedves barátaim!

Egy két kudarctól még nem adom fel. Legutóbb zöldhajtást próbáltam ki. Az ágvillába fúrtam amibe bele ültettem a friss hajtást. Ez volt múlt hétvégén, azóta nem láttam. Azonnal megindult a lé, tehát a tápanyagellátással nem lehet baj. Kérdés, benövi-e megfelelőképpen? A kambiumot és a nóduszt igyekeztem összehozni, mert érzésem szerint ez a két sejttípus ami valamilyen módon kapcsolatba tud lépni egymással. Tavasszal majd ha nem sikerülne, akkor ugyanezt fogom megpróbálni oltványnak való belefúrásával. 
Szemzés az eddig időleges eredményt hozott. Őszig zöldellet, hajtott, de tavasszal nem éledt fel. 
Most azt vettem tervbe. mellé ültetett tőkéről szálat vezetek át az átfúrt fán, kicsit modellezve a természetes folyamatot, amikor is repedésekbe és ágvillába szorulva növi be magába a gazdanövény. 

Egy eperfa három négy év alatt nő meg annyira amikor már alkalmas támrendszer gyanánt. Ugyanis mindkét növénynek kell idő a növekedéshez és ekkora fázikéséssel indítható a kettő.

Öreg fába viszont azonnal lehetne oltani/fúrni, ha tudnánk hogyan is lehet pontosan. Nem is beszélve a lényegről, mikor pontosan!

Biztatnék mindenkit a kísérletezésre, igen hatalmas termésmennyiségekről szólnak a beszámolók és logikus is a dolog.elxir Hozzászólások: 346Csatlakozott: 2009.12.01. 13:33"