eppur*
2012.04.09
|
|
0 0
303
|
Mifelénk (Gömör--Tornai-karszt) a Besztercei a legelterjedtebb, de nem a kertészeti klónjai, hanem sarjakról szaporítjuk; és állítom, ettől jobb szilva nem is kell. Aszaljuk, lekvárt főzük belőle, kiváló az íze. Többen mondják, hogy a szelektált klónjai nem is annyira ízletesek. Az Althan ringló teljesen jó, mifelénk ez az öregek által emlegetett Rózsaszilva. A Stanley is legalább 30 éve itt van, ez az "ótott Beszterci", momentán ezt se szeretem, mert fűrészpor-ízű, de ha befőtt készül belőle (legtöbbször az), akkor már a cukros lé javít valamit rajta... Tuleu grast még nem kóstoltam, a Bluefree-t sem, bár ez utóbbit nagyon jónak írják. A Cacanska fajtacsoporttal én is hasonlóképp vagyok, mint Te, szóval elkerülöm. Nálunk a kedvenc fajta az Ageni, meg a Sivákló. Az Ageniből készül a legjobb aszalvány, valami leírhatatlan mazsolaíze van. |
Előzmény: Dió4 (302)
|
|