Aurora502 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 228

Arra gondoltam, hogy esetleg nagyobb tömegek esetén nem derül ki, hogy a gravitációs törvényt módosítani kell eddig ismeretlen tagokkal? Talán a lambda erő nem egy általánosabb gravitációs törvény egyik tagja? Szóval én azt nem értem, hogyan feltételeznek inkább sötét anyagot, és sötét energiát, minthogy a dinamikai törvények érvényességében nem kételkednének?

"Hogyan lehet nagyenergiás kisérleteket végezni töltéssel nem rendelkező részecskékkel?

Pl. hogyan lehet fénysebességgel összemérhető sebességre gyorsítani neutronokat?"

Csak úgy, hogy töltött részecskéket gyorsítanak fel, és azt beleütköztetnek olyan céltárgyba, ami aztán fénysebességgel összemérhető sebességgel rendelkeznek. Csak azt a feltételt lehet biztosítani, hogy mekkora sebességgel rendelkeznek, de aztán nem lehet gyorsítani a töltetlen részecskét. Neutront elvileg lehetne elektromágneses térrel gyorsítani, mert van mágneses momentuma. De ez olyan pici, hogy jelenlegi gyorsítók terével ezzel nem lehet észrevehetően gyorsítani a neutront.

Előzmény: ZorróAszter (223)