oscarsevilla Creative Commons License 2012.04.08 0 0 9872

Péter, saját tapasztalatból tudom, hogy a leírásokat elolvasva nem mindig jön át 1-1 ember teljesítménye a versenyeken, de hidd el nekem, hogy pénteken Kiserlovski irgalmatlanul nagyot ment, mondom ezt úgy, hogy amikor támadásban volt, ellene szurkoltam, mert Samu összetett pozícióját veszélyeztette, és sokáig úgy tűnt, át is veheti a sárga trikót. De a szimpátiámat maximálisan kivívta a horvát a kamikaze akciójával, és hajszálon múlott, hogy végül nem sikerült neki hazaérnie. Kb 40 km-rel a vége előtt érték utol a szokásos szponzorszökést, akkor támadott sokadmagával Kise, és eleinte úgy tűnt, hogy simán utol fogja érni őket a mezőny. Az Asentzión aztán Kise élre állt, és sorban szakadtak le mellőle a többiek, iszonyatos tempót ment, a hegy tetejére már egyedül ért fel. Hátul a Katyusa teljes csapattal húzta a sort, mentek mint az állat, sorban szakadtak le a mezőnyből az emberek, de még így is nőtt a horvát előnye! Lefelé Samu hozta le a sort nem akármilyen sebességgel, nem is volt motoros kép csak helikopteres, és még itt is csak minimálisan csökkent a horvát előnye. 3 km-nél aztán jött a Garagaltza, 900 méter átlag 11%, ott sajnos látványosan megállt a lába, és néhány pillanat alatt utolérték, Samu és Purito támadták meg Martinékat hátul. Nálam Kise volt a szakasz hőse, abszolút megérdemelte volna a győzelmet, ezek után jobban fogom figyelni, mert nagyon szimpatikus volt, ahogy Baszkföldön versenyzett. Minden tiszteletem az övé!

Előzmény: HPéter1978 (9871)