Törölt nick
2012.04.03
|
|
0 0
38557
|
Bő és környékén, de máshol is voltak ilyen sárga jegyek, amik asszem nem egy bizonyos buszjáratra szólnak ,hanem A és B pont között valameddig. A sofőrök meg feltankoltak ebből és zsebre adogatták el a az utasoknak, mondván ,hogy leszálláskor kérem vissza. Távolságinál inkább felajánlották, az olcsóbban zsebre megoldást, bevett kérdés volt, hogy kérünk jegyet? Nem ragaszkodom hozzá. Egymásnak meg le tudták adni a drótot ha ellenőrzés volt. Egy időben busszal jártam Kecsóról haza Békéscsabára, de hamar leszoktam róla, rájöttem ,hogy a vonat kényelmesebb és még gyorsabb is 3 átszállás is kibírható (sokáig olcsóbb is volt). Sokszor vettük igénybe a sofőrnél a kollégista kedvezményt. Akkoriban volt 670 ft a normál jegy, 500-ért is adta a sofőr ha jegyet nem kértél. Volt párszor, hogy egy puszta közepén lévő megállóba beállt és közölte, hogy akinek nem adott jegyet az most jöjjön előre.
Néha még a túlutazást is megkockáztattuk, pl. Orosházáig vagy Szarvasig kértük a jegyet, a kutya nem nézi meddig mész valójában, kombinálva a zsebbe adott jeggyel néha meglepően olcsón megúsztuk az utazást. Vonaton ez már nem ment, elvégre az utolsó etapon Murony és Békés között esélytelen volt arra játszani ,hogy nem ér oda a kaller. :) |
Előzmény: v_peti (38556)
|
|