A mai napon a gödöllői kastélyban jártam egy kirándulócsoporttal. Nagyon szépen felújították, meg is csodáltam, de nekem kicsit túl sok volt részint az aranyozás, részint meg FErenc József szobron, fstményben, de még bögrén is. Továbbá nagyszűmú arcképen. Nagyon megörültem, amikor megláttam deák FErenc, illetve Eötvös József arcképét, őket legalább kedvelem. Andrássy Gyuláról az állapítottam meg, hogy jóképű férfi volt, lehet, hogy tényleg tetszett Sziszinek.
Ami nekem tetszettek, azok részint a csodás cserépkályhák (bár azok is aranyozva voltak, ha nem is mindegyik) részint a szépen megterített reggelizőasztal volt. Ez utóbbin két személynek volt teríték, meghitt hangulatban ehettek. Azért egy teára meghívhatnának...
Feltéve, ha nem Ferenc Jóska tenné.
Egyébként sok látogató volt, egy fiatalokból álló olasz turistacsoport, úgy vettem észre, ők kissé unták. Elismerem, Firenze után sok újat nem mutathatnak nekik. De voltak ooszok is, és még egy szláv nyelvet is hallani véltem, ők jobban méltányolták. Hja, a közös uralkodó, illetve közös történelem.