Köszönöm szépen a válaszod! Hát igen, valaminek az íze nagyon szubjektív, van, akinek ízlik, van, akinek nem. Én általánosságban nagyon szeretem a gyümölcsöket, a feketeribizlit is, amit pedig sokan utálnak a poloskaíze miatt. Viszont a pirosribizli nem annyira a szívem csücske, mert azon kívül, hogy még éretten is savanyú, mint az ecet, semmi íze nincs. Persze azért szoktasm enni, mert egészséges.
A szedermálna támrendszeren van, a sima málnák drótokhoz kötve, törést a gubacsoknál illetve elhalást felettük még nem tapasztaltam. Őszintén szólva nem is emlékszem, hogy bármikor is gubacsos lett volna a málnám, tavaly jelent meg először, de akkor viszont a tövek 80%-a olyan lett. Milyen szert javasolsz rá? Mospilan, Chess, Actara?
Nálam a -25 fokos fagy nem okozott nagy gondot, hisz az 5 méteres vesszőknek csak a felső 1 métere fagyott el. Mondjuk én minden nap locsoltam tavasztól őszig, így az aszály nem kínozta. Ha valakinél tövig elfagy, akkor abban az évben nem terem?
Gyökérsarjak hanyadik évben kezdenek megjelenni?
Olvastam valami olyat, hogy a folytontermő málnáknál valamiért nem lehet a gubacsosodást okozó állatok ellen védekezni, igaz ez?
Bocs a sok kérdésért:)