Rumanyi
2012.03.28
|
|
0 0
824
|
Ha van normális támrendszered (karó, huzal) és ha a kötözéskor nem törik ki a gubacsnál a vessző, akkor képes teremni a vessző, nem muszáj kivágni. A csomóknál álltalában igen törékeny, esetenként magától el is hal a csomó fölötti rész. Ha van rá lehetőség akkor a ritkításnál a beteg vesszőket kell kivágni. A kártevő termésérés után rak petét az aktuális évi hajtásokba, ellene felszívódó rovarölővel lehet védelezni, két permetezés elég szokott lenni (ha a környezet és a lelkiismeret megengedi), letermés után mindjárt ki kell metszni a tavalyi letermett hajtásokat. A hobbikertekben nagyrészt nem védekeznek ellene, én sem szoktam, mégis jól terem.
A tavalyi második félév aszálya után a -20 C többet ártott neki! Nem értek be jól a vesszők, visszafagytak madnem talajig!
Black Jewel fekete málnám van, egyedi az íze, leginkább a jól beérett fekete szederre emlékeztet, de nem annyira lédús. A piros és sárga málnánál megismert málna aromának nyoma sincs, de azért jó édes. Választékbővítés célból ültettem. Egy-két bokor mindenkinek elférne belőle. |
Előzmény: Ludmilla Love (823)
|
|