komix73 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 185

Á , a Bathory típusú zenék nem a hangszeres tudásról szóltak anno.Ráadásul a kásás hangzás védjegye volt a Skandináv black metal mozgalomnak ,az inner circle-nek , amit ma is próbálnak sokan reprodukálni!Persze ma már más a helyzet , nagyon képzettek a keményebb metált játszó zenészek is.

Ha nem vagy vagy voltál fogékony az ilyen zenére , természetes , hogy nem foglalkoztál velük:-)

De teljesen más zenei álmokra ad megoldást a fent említett zenei vonal , és megint másra többi stílus.Köreimben volt olyan ,aki azzal jött , még mindig nem nőttem ki?!Hát megmondom őszintén , ez sértés , és önmaga ledegradálása.Én nem lázadásból vagy divatvól hallgattam ilyen zenét , vagy hallgatok a mai napig ,hanem mert szeretem ,mert majdhogynem megkönnyezem!Az életem része volt , ma is az , ez már soha nem fog megváltozni.

De hallgatok EBM-et is , Nitzer Ebbtől kezdve ...Van olyan zene , ami tetszik ,van olyan ami nem.

Nem szeretem a stílusbeli korlátokat.Viszont ennek eredménye a tökéletes rendszer kiépítésének a nehézsége.Eddig két rendszer jelentett megoldást a problémára.

Nem zárkózom el teljesen a hangfalaktól , de panelban , ráadásul nem egyedül élve inkább félrevonulva hallgatom a zenéim.Nem csaka Bathoryval fárasztanám a másikat , a jazzrockot vagy a progot sem értenék meg.

Nem tudom ismered e a Spiral Architect egyetlen lemezét , a barátnőm csak egyszerűen annyit mondott , ez hülyeség.Nem nyitottam vitát , az ilyen véleményen csak nevetni lehet.

Gyenizsénél hallgattam olyan rendszert  , ahol dvd-t használt meghajtónak!Nem tetszett , azóta én is próbáltam házimozi rendszeren zenét hallgatni , számomra hallgathatatlan volt!A már említett H/K DVD-10 , a Denon AVR-1602 és a Tannoy Mercury állókkal.Nem egy komoly cucc , de a nagy átlagnál mindenképpen jobb ,mégis mintha dobozból szólt volna minden hangszer , a hangzás tompa volt , pedig a Denonra nagyon mondta a srác ,akitől vettem ,hogy zenére is etalon...

Az is lehet ,a hangfal húzta le az egészet , nem kötöttem rá hifire eddig.

Anno elmentem egy ismerősömhöz tesztelni ,magammal vittem egy Tribal Tech lemezt , ő meg a mono felvételeit vette elő.A Cd játszó a Meridianom volt , fejeseket hallgattunk , a szokásos felállásban , csak volt egy nagyon régi Sennheiser elektrosztatikus is.

Ezt inkább a felvételek miatt hoztam szóba ,egyszerűen homlokegyenest eltérő volt a véleményünk a jó hangzásról!Ő a mono felvételeit istenítette , nekem a  Német nyomású Tribal Tech - Thick tetszett , a mono felvételektől teljesen elhatárolódtam!Két teljesen eltérő ízlés találkozott , de azért megértettük a másik álláspontját:-)

Pontosan úgy van ahogy mondod , mindenki keresse meg a neki megfelelő rendszert , ami úgy szól ,ahogy ő szereti!

Köszönöm a bíztató infókat az újranyomott Lpk-el kapcsolatban!

Előzmény: Nyugalmas (184)