komix73 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 181

A Staxot saját erősítőjével használom , az SRM-310-el!Ez a rendszer elég lágy hangú , legalábbis nekem.Az én tapasztalataim szerint inkább akusztikus zenén szól nagyot , valamint az igényesebb jazz-rock , prog-rock zenéken.

Viszont a death metál pl. felejtős!

A kemény zenéket egy Marantz PM-47 és a Taya combóval hallgatom , ja ,a  fejes a HD600.

A Marantzot lecserélem egy komolyabb Rotelre , a Tayát meg majd meglátom.

Annyira nem vagyok vájtfülű , mint Te , sőt , talán azt is mondhatom ,még nem teljesen érett meg a hallásom -vagy a zenehallgatási szokásaim- az igazi High-Endre!Még mindig van egy idealizált elképzelésem a szerintem jó hangról!

Ez stílusonként változó.

Értelemszerűen a kemény zenétől komlyabb basszust várnék , ezt a Stax rendszer nem tudja teljesíteni , viszont a HD600 is csak tranyós erősítővel képes valamivel "dögösebb" hangzásra.Pl. az AKG K 501 még kevesebb basszust tudott felmutatni , amikor hallgattuk.Természetesen ugyanazon meghajtókkal.

Itt inkább az a baj , hogy túl széles a zenei palettám ,amit valaha az életem bizonyos szakaszában hallgattam , azt mind a mai napig hallgatom , csak közben tágult az ízlésvilágom!

Azaz hallgatok pl. klasszikust , de utána kéopes vagyok Napalm Death-ot is felrakni!Itt akkora a kontraszt , hogy pl. a Stax rendszer nem tud megbírkózni mindegyikkel!Pl. erős a klasszikuson ,de nagyon gyenge death metálon!Viszont énnem várom el tőle , hogy ilyen szélsőségeket is abszolváljon , ezért kell külön rendszer!

Igen , nagyon bele vagyok szeretve a 80-as évek hangzásába ,de itt beszélhetünk new wave -ról , vagy az akkor előforduló összes metál stílusról!

Nagyon is igazad van abban , hogy sokan a hangzás miatt hallgatnak zenét.Ilyenek az én köreimben vannak.

Én meg szenvedek a szerintem nagyon jó zenékkel ,amiket akkoriban rossz körülmények között , vagy rossz keveréssel vettek fel.De ha az a jó zene , még ha szarul is szól , azt akarom hallgatni.

Nálam pont a fentebb írtak miatt ki van lőve a csöves erősítő!Az Lp-k szinte mind a keményeb metál műfajból kerültek ki , így tranzisztorodban gondolkodom csak , még ha színez is.

Előzmény: Nyugalmas (180)