Próbáld m,eg távolsági buszon bekapcsolni az olvasólámpát. Ha véletlenül működik akkor is kapod a rosszalló pillantásokat vagy épp a anyázásokat a többi utastárstól.
A vonat a busszal szemben hosszabb utazásnál verhetetlen. 3-4 óra után nálam már kínszenvedés a busz pláne ha csomaggal mész.
Vonaton felrakhatod a nagyobb csomagot is a fejed fölötti csomagtartóra ott elfér, nincs vele gond. Buszon ez nem megy vagy beadod a csomagtartóba alulra aztán minden megállásnál aggódhatsz, hogy mikor lopják el, mert ha nem ott ülsz azon az oldalon rá se látsz, a sofőr meg ha megkéred Alsópiripócsnál ,hogy nyissa ki a csomagteret úgy néz rád mint gyújtogató a vizes szalmára (ez a dolga ez igaz ,de akkor is kellemetlen, bár én nem szoktam felvenni az ilyesmit).
Vonaton fel lehet állni kinyújtózni, mozogni kicsit, buszon esélytelen pláne ha tele van, be vagy szorítva az ülésbe sokszor még a lábadat se tudod kinyújtani.
A WC is a vonat mellett szól. Én még olyan Volánbuszt nem láttam, amin lett volna, vonaton mindig van, az más kérdés, hogy milyen állapotban van, de ha muszáj akkor jobb mint a semmi. Nemhogy több órás útra, de ha pl. bulizni megyünk fél órás útra se indulunk el busszal ha nem muszáj. Volt már olyan ,hogy 30 km-re mentünk csak busszal, és az út végén már karikákat láttam, mert persze előkerültek a dugisörök, hogy mikor szállunk már végre le.