Karmaresz Creative Commons License 2012.03.20 0 0 717

Ha jól kalkuláltam, akkor crop nélkül 120dpi-t ad ki a D700 60x90 centin vágás nélkül. Ember legyen a talpán, aki 1 méterről ez szemet szúr.

Mikor a D800 és a D700 között döntöttem, nekem sem a 36 mp volt az ami elsődlegesen mellette szólt. Kipróbáltam, gépem megbírkózik a mérettel. 1 Tbyte-nyi külső vinyót meg be tudok szerezni évente a tároláshoz. Reményeim szerint viszont ez a felbontás segíti a tökéletlenségemet, mivel sokszor utólag, a számítógépem mellett a képen elmélyedve látok meg valami érdekesebb komponálási/vágási módot. Így lesz lehetőségem egy elfogadható méret megtartására. Na meg szintén bizsergető ez az MF kategóriát nyaldosó felbontás.

A D800 mellett szólt a meglévő D7000 is, mivel ugyanazt a töltőt és akksit tudom használni, sőt az SD kártyákat is be tudom vetni, ha kell. A többi előnyt -natív 100-as iso, könnyebb váz, újabb autofókusz és fénymérés, jól használható 5:4, 1,2 és 1,5DX crop módok, 100%-os kereső, 2 kártyahely, ha néha kell, akkor videó- meg már mindenki ismeri.

Hátrány is van persze. Az ára mégiscsak 40%-kal magasabb, mint a D700é de nekem ennyi  az előnyök mellett most belefér.  A sorozatmódot soha nem használom, így elég nekem a 4,6 kép másodpercenként.

Előzmény: NJani (714)