NJani Creative Commons License 2012.03.20 0 0 714

Az a baj, hogy a konkrét termék hiányában a műszaki paramétereket tudjuk csak boncolgatni és hasonlítgatni. Az meg ugye elég impresszív. :-)

Azt gondolom a D800 egyszerre lesz réteg gép és tömegtermék is. A profi örülni fog, hogy harmad áron produkál majd KF közeli minőséget (ne felejtsük el, hogy az optikapark is hasonló ár-arányban van), ugyanakkor rengeteg elkötelezett amatőr is megveszi majd, mert a tudásához és szolgáltatásaihoz képest a D800 tényleg nem drága. Ha csak egy kicsit gyorsabb lenne, engem is csábítana a masina.

Aki nem így van vele, az vagy 10 éve is profi volt és már nincs mit tanulnia, vagy khm... :)

Akkor én az első vagyok. :-))) Komolyabbra fordítva: a természetfotó sajátos műfaj, a muflont, szarvast, meggyvágót és tavaszi tőzikét ugyanúgy fotózom meg 6mp-vel és 24mp-vel is. A kép akkor lesz jobb, ha nekem sikerül valamit hozzátennem de nem a gépnek. Bizonyos szempontból a természetfotó kevésbbé technika függő, mint a többi ágazat. (illetve hazudok, szoktam használni a multiexpót, na azt a Canon nem tudja). Jó péda Jim Brandenburg képei, amik között akad számos olyan, amit a pixel peeperek kidobnának, mert kicsit zajos, nem tökéletes az élessége, stb., én mégis a fél karomat odaadnám érte.  Első sorban az érdekel, hogy mekkora papírnagyítás érhető el az adott géppel. Jellemzően három méretet használok: 30x45, 40x60, 60x90. Ennél nagyobbat viszonylag ritkán. Akkor váltottam digire, amikor megbizonyosodtam, hogy a 30x45-ös nagyítás elérhető. Ez volt a 6mpix. A mostani 12 mpixemmel 60x90-ig el tudok menni. Ez alapvetően elég, a 16-18 mp. a vágásokban volna hasznos, a nagyobb felbontásnak ezért örülnék.

Előzmény: Aga (711)