Nyírség IC Creative Commons License 2012.03.19 0 0 38279

Az, hogy te mit számolsz lapokon, meg én mit látok a valóságban ,két külön dolog. A vicinálisokat se használja senki, megmondták a számok, amiket a munkájukat - nem - végző "számlálók" saját kézzel írtak be. Aztán mégis . . .

De én amúgy nem vagyok elvakult antistatisztika-harcos, hiszek a tudománynak és a számoknak, csak nem mindegy, honnan közelíted meg a kérdést, és hogyan értelmezed. Sajnos rengeteg, fent említett korú embert látok temetőben feküdni, míg az idősebbek (az említett korosztály) szemlátomást tovább élt. Talán zajlódhattak le olyan társadalmi változások az utóbbi 50-60 évben, amelyek ahhoz vezettek, hogy ezek az emberek korábban haltak meg, mint kellett volna, vagy várható lett volna (piszkosul szétdolgozták magukat a szocializmus építése közben, szívva a fasza kémiai anyagokat mondjuk egy mosószergyárban, vagy gyógyszergyárban). Az átlagéletkor mellesleg itt, Kelet-Magyarországon tudomásom szerint statisztikailag is csökkent, és eleve alacsonyabb, mint a nyugati régiókban. Ergo amit én láttam, az megállhatja a helyét. És még mindig kérdés, hogy a hosszú életet élő nagy öregek mit csináltak másképpen, mint ma. 

Mellesleg, ha olyan kedved van, meddig tudod kivetkőzni magad az erkölcs és a jómodor, valamint illendőség kötelékeiből? Tettlegességig, vagy tovább is? Kapásból lehülyézni valakit, az egy dolog, mert jó kedved van. De meddig tovább?

Előzmény: manhattani (38278)