Didergő Király
2012.03.17
|
|
0 0
210
|
hát ez durva. :( annyira nem ismerem a fajtákat (mondjuk pont a besztercei az, amit névről ismerek), de valszeg besztercei, mert mielőtt ide beírtam volna, egy haverom faterjától kértem segítséget, de ő is csak panaszkodott, hogy a beszterceijének a magja olyan, mint amilyennek te leírtad, a gyümölcs eltorzul meg ilyenek. és emlékszem, hogy annak a fának is ugyanolyan a gyümölcse, mint az enyémnek. basszus, gyerekkoromban a szilvafákhoz hozzá sem kellett nyúlni. egy olyan helyen nőttem fel, ahol a környéken 30 éve elhagyott szőlős meg gyömölcsös kertek voltak, és ősszel zsákszám tudtunk szőlőt meg szilvát szedni (a szilva lehet, hogy nem besztercei volt, mert tüskés volt a fa ága, és egy kicsit kisebb méretű termést hozott, de rendes kék szilva volt). ja egyébként, amikor láttam, hogy ez a fa leszállóágba (haha) került, akkor tőle olyan 40 méterre, a ház másik oldalán ültettem egy csemetét (nagy valószínűséggel besztercei, mert a kertészetben azt kértem, hogy ne "lószilvát" adjanak, hanem ilyen "hagyományosat"), és eléggé meg voltam lepődve, amikor azt láttam, hogy már ilyen fiatalon sem ellenálló a fa. pöndörödnek a levelek meg ilyesmi. (asszem ezt csak lemosóztam). |
Előzmény: Ali-bá (209)
|
|