Kishasi Creative Commons License 1998.11.10 0 0 52
Tier,
Köszi a hozzászólasodért. Ékesszólóan beszélsz, és talán korx is jobban lát a te példáidból. Mondanivalóm a te példáidban rejlik.
A “Kölykök” az egy ragyogó példa. Nem hiszem, hogy megnézném (hasonlóképpen nem hiszem, hogy a “Trainspotting”-hoz is lesz szerencsém), de bôven olvastam róla. Ez egy jó példa arra, hogy az un. “művészet” nem az életet utánozza, hanem egy torzító tükröt tesz elé, és a sokkolással kényszeríti rá a közönséget, hogy betóduljon a mozikba. Elôre megfontolt, aljas szándékkal. Nem tudom, szükségünk van-e erre, hogy bámuljuk az élet lelki torzszülötteit? Így is tudunk magunknak tapasztalatot szerezni az életrôl? Szerintem a válasz: NEM!
“bocsesz, de mitől is tartod ezt ártalmasnak?” kérded. A választ magad szolgáltatod! Szerintem nem egészséges egy társadalomra sem, amikor a gyermekek 5-6 éves korukban elvesztik ártatlanságukat. “Szóval veszélyesek ezek a filmek...bár az ártatlanokat feltehetőleg az 5-6 éves gyerekek között kell keresnünk” mondod te. 100%-ig igazad van!
“A mozi szerintem nem ok, a mozi tünet”. Így igaz. Egy beteg társadalom tünete. A kérdés az, hogyan válhatunk immunissá ezzel a szennyáradattal szemben? Nem lehet könnyű dolgotok. Belátjátok a mai kultúra károsságát, ugyanakkor a hagyományokat elvetitek, hiszen szüleitek nem úgy neveltek fel, hogy azokat értékelni tudjátok. Akkor mi marad, kérdem én?