Egy ilyen rövid versenyen egyébként se lehet elbambulni, Leipheimer is egy látszólag ártalmatlan lejtmenetben bukta el a Párizs-Nizzát. Akár már az első szakaszon hátrányba lehet kerülni, hiába hosszú a lejtmenet.
Janit arra szerződtették, hogy a Touron vezesse a csapatot, és nem olvastam olyat, hogy ez változott volna. Kreuziger a Giron és a Vueltán indul, így alternatíva sincs nagyon. Jani most még nincs túl jó formában, de a potenciális ellenfelek se - Evans, Basso és Mencsov se áll jobban. Nibali a Girora, Leipheimer a Kaliforniai körre készül, így nekik már most jobb formában kell lenniük. Wiggins az, aki nagyon erős, de szerintem őt jobban érdekli az Olimpia, mint a Tour.
Mindettől függetlenül szerintem Brajkovic megszenvedte a csapatváltást. Az elmúlt 6 évben gyakorlatilag ugyanabban a csapatban versenyzett, legalább is ugyanazok voltak a főnökei és a társai. Persze egy profi attól (is) profi hogy kezelni tudja az ilyet, de ettől még nyomot hagyhat a teljesítményén.
A tip-10 mondjuk szinte kötelező feladat lenne neki a Touron.
Vino szerintem már elindulni sem fog háromhetesen, nemhogy kapitánykodni.
A Girohoz még nagyon gyenge állapotban van, Az Olimpia után pedig visszavonul, így a Vuelta se jöhet szóba.
Maradna a Tour, talán. De ha el is indul, szerintem nem fog végigmenni, mert fontosabb számára, hogy Londonban szépen tudjon búcsúzni.
De okosabbak leszünk, ha látjuk majd a Coppi-Bartali versenyen, hogy mennyit javult az állapota Malajzia óta.