Nyugalmas Creative Commons License 2012.03.16 0 0 178

Ami a hifizst illeti, nem feltétlen az a legjobb, ami a legdrágább, és ezért igazad is van abban, hogy az ízlés dönt. Érdekes, de gyakran tapasztalom, hogy egy adott zenét meghallgatok hangfalakon, és tetszik, aztán meghallgatmom fejhallgatón és nem tetszik, ez főleg számomra újdonságnak számító zenékre érvényes. A fejhallgató fársztóbb, mivel nagyon oda kell figyelni a zenére, és sokkal több részlet átjön, mint dobozokon, viszont a hangdobozokon való zenehallgatás sokkal közelebb áll az élőzenéhez. Én mindkettőt szeretem, így is, úgy is. Este inkább füles, napközben dobozok. A Stax-szal egy baj van, hogy formára nem igazán esztétikusak. Egyébként az AKG-vel is vannak gondok, pl. az összesnél egy idő után eltörik mindkét oldalon a két kis műanyag merevítő, de ettől még lehet használni utána is kényelmesen.

Hát igen, a lakatlan szigetes példánál szinte mindenki a régi kedvenceit választaná. Én a metált nem igazán szeretem (egy két kivétellel, pl. Black Sabbath klasszikus korszak és a Dio, Tony Martinos érák is), így a nyolcvanas években nem sok zenét találtam, amit tudok szeretni, a kilencvenes és kétezres évekről nem is beszélve.

Köszi a linkeket! Tudnál tippet adni, hol lehetne kevésbé használt, kifogástalan állapotban lévő Philips 304 MKII-es CD játszót venni? Az a baj, hogy a régi CD-játszók rizikósak, mert nem tudni, mennyi üzemóra van bennük, és mindenképpen ki kell próbálni, ezért hazai vételben gondolkodnék, nem ebay-es vételben.

Igen, a német nyomású CD-k jók még, bár szerintem a legtöbb Made in EU-sként kapható Cd is német nyomású.

Előzmény: komix73 (177)