Törölt nick Creative Commons License 2012.03.16 0 0 38216

Ma már elényelmesedett mindenki a pestiek pl. az átlagnál is jobban. Ha egyszer 100m-t nem gyalogol hanem inkább 10 pewrcet vár a villamosra, hogy menjen egy megállót (Örsön a Sugártól az Árkádig) akkor nem fog 2 km-t se gyalogolni a vasúthoz. Vidéken is elterjedt a WC-re is kocsival menés, talán most kezdenek páran leszokni róla a 430ft-os benzinár miatt, de valszeg az autót sokan akkor se raknák le ha 2x ennyi lenne, inkább esznek csak zsíros kenyeret egész hónapban.

Szerintem most kéne a jegyárakat a 2006-os szintre visszahozni, mikorm ég nem volt tétel pláne diákjegyben a vonat, 2005 végén még 3-400 ft-ból lementem Békéscsabáról Szegedre, 550 ft-ból Kecskemétről Békésre. Most tuti sokan ülnének inkább vonatra pláne ha ütemes menetrend is lenne mellé, de hát ltájuk pont az elelnkezőjjét csinálják, ritkítják a vonatokat, biztos lesz áremeleés is.

Vajon a buszoknál miért nme húznak ki ugyanígy fűnyíróelvként járatokat? Ott is van olyan, ami gazdaságtalan és alig vannak rajta. Mégse hallottam olyat, hogy pl. Békéscsaba-Vésztő között lemondanak pár járatpárt, vagy akár Békéscsaba-Gyula között, ahol amúgy ott a vonat is. Vagy akár Bp-Kecskmét.

Előzmény: zsitvica (38213)