Egyrészt igaza van Margónak, azért a vízbe néha kell némi tápoldat is:))) másrészt, olyan magasan kap egyáltalán elég fényt? Illetve, amiket vízbe tettél, volt már gyökerük? Azért kérdezem, mert én régen neveltem így, és nagyon is szép volt! Csak én egy ablak elé lógattam függő tartóban az üveget, tehát bőven kapott fényt!
Most is gyökereztetek belőle néhányat, de nem mind gyökeresedett ki, volt jópár, ami elrohadt a vízben. Aminek lett gyökere, azokat viszont így nevelem tovább, nem ültetem át földbe. (Ha nem felejtem el, egyik nap csinálok képet róluk, ott lesik a tavaszt az ablakpárkányon 2 dunsztos üvegben:)))
A felkopaszodásra egyébként hajlamos, ha már idősebb és hosszú a szár, akkor nem lesz szép, dús levelű! Tehát ne nagyon számíts arra, hogy 2-3 méternyire szaladgál tömve levelekkel! Azt olvastam, hogy kb 1,5 méternél hosszabbra nem érdemes így hagyni; javasolják, hogy folyamatosan kell metszeni, akkor lesz szép dús. És, állítólag, mivel nagyon gyorsan nő, ezért kifejezetten tápanyag-igényes is!