ulaci1979 Creative Commons License 2012.03.15 0 0 46

Üdv Mindenki.

Először is a tapasztalatok.

Lassan 2 hónapja használom a kicsikét,így nagyából már megvan mit tud.

A vásárlásnál a főbb szempont a telefon méret,a kép és videó készitése volt.Na és persze az ár.

Munkám során elég sok képi anyagot készítek,hobbiból,így olyan kellet amit könnyen tárolok gyorsan elő tudom kapni ha kell és nem gondolkozik sokat.

A párom Samsung Wave 2-esével szemeztem sokáig,de sajna ott a telefon mérete miatt bukott el a dolog.

Szerencsére (előfizetéssel) szerintem jó áron sikerült hozzá jutnom,egész pontosan 26900 Huf-ért.Persze 2 évnek alá kellet írnom.Mivel több mint 10 éve vagyok elöfizető így ez nem okozott gondot.

Első üzembe helyezésnél ki kellet kapcsolnóm a mobil net-et,mivel alapból ment,ugyan erre is van előfizetésem,de nem korlátlan.Nem akartam hogy neki áljon mindenfélét leszedni és amikor kellene túl léptem a csomagot.Zárójelben megjegyezném csak a leveleimet nézem mobilom,másra nem használom a net-et.

Fotó.:Kellemes meglepetés volt számomra a gyors mentés.Hozzá voltam szokva hogy nagyon kellet figyelnem hogy megfelelő pillanatban nyomjam a gombot,második képre már nem volt lehetőség.Ezzel pedig "majdnem" sorozat képet tudok csinálni,normál módban.Persze a megfelelő körülmények közt.Mint pl.:szabad tér,természetes fény ilyesmi.

Zárt térben ez is megkapar,de ezzel tudok élni.

Sokat segít hogy a képernyő érintésére reagál a kamera,és így beállít magának mindent, illetve a képstabilizáló nagyon kell.

Nélküle hiába a több éves rutin,sikerült pár igazán pocsék képet készítenem.

Videó.:Hozzá voltam szokva a 640x480-as felbontáshoz így a HD minőség (elnézést a kifejezésért) orgazmus közeli állapotba hozott. :)

A kép tiszta,a hang tőkéletes,kiemelném telefonhoz képest.Hiába a nagy zaj később vissza nézve pc-n nem túl zavaró.Bár a hang annyira nem szokott érdekelni mert vágáskor a videók alá zenét rakok.

Ami viszont zavar hogy amíg más modelnél (Pl.:Nokia)kiírja hogy mind kép mind videó mennyi készithető még,itt nem.Így folyamatosan figyelnem kell hogy mennyit csináltam és a 2 gigás kártyára mennyi férhet még.Főleg videónál zavar,nem szeretnék bele csuszni hogy még kameráznák de már nincs hova.De erre még nem volt példa.

Alkalmazások

Bekapcsoláskor,illetve amikor érzékeli hogy engedélyeztem a net-et olyanokat indit ell mint a FaceBook,Google,twitter és hasonlók.Ezek nekem nem kellenek.Nem erre vettem.Folyamatosan le kell kapcsolnom őket.Már megvan a rutin,de ez nem tetszik benne.És szerintem stabilabban/gyorsabban is megy amikor ezek nem mennek.

Akkumulátor.

Picit negatívan áltam hozzá,de kellemes csalódás volt.Nem füztem hozzá sok reményt.

De lazán kibír így is 4 napot tőltés nélkül,ami azért rekord mert más telefon új korában nem bírt ketött.Mivel szinte naponta csatlakoztatom pc-hez (5-15 percre) így sosem ment a töltőtség 40% alá.Hétvégén,este kikapcsolom és egész este töltőn van.Hetente 1 nagy töltés,nekem ez így tőkéletes.

A másolás pc-re nekem ez már fénysebesség.A videókat is olyan gyorsan rakja át (változó méret de olyan 20-150 Mb)hogy "szinte" azonnal lehet nézni gépen.

És a végére kérdés.

Barátom javasolta hogy akár navigációt,akár mondjuk játékot szeretnék a gépre rakni előtte rakjak rá alkalmazás kezelőt.Az astro file manager-t javasolta.

De hiába rakom fel a memoria kártyára nem találom,hogy/hol kell ezt futtani.Onnan csak a képeket videókat tudom elökeresni mást nem.

Erre esetleg valakinek valami tippje?Vagy esetleg a konkrét lépések hogy is kell ezt.

Előre is köszönöm.