Nyugalmas Creative Commons License 2012.03.14 0 0 176

Az AKG K-501-es egy standard fejhallgató, a komolyzenétől a rockzenén át a jazzig szinte minden zenei műfajra használható, közkedvelt darab. Amikor vettem Pesten a Satsystembe a K-601-est, meghallgattam az 501-est is, tehát jó cuccon volt lehetőségem összehasonlítani őket. A 601-es standard fülesnek nevezhető, mert szintén lineáris és sokrétű, viszont jobb a felbontása, mint az 501-esnek, tehát az apró részletek jobban kihallhatóak a 601-esnél, ám az 501-eshez hasonlóan ez sem tesz hozzá külön a zenéhez, tehát linerába adja vissza a zenét, analóghűen. A Stax úgy tudom egy sokkal drágább kategória, de még nem volt szerencsém hozzá. Sennheisert próbáltam a Satsystembe, de nem tetszettek, mintha olyan loudness-esen szólnának, amit Te is írsz, mintha hozzátenni a zenéhez, mintha kiemelne.

DAC-os cuccot rendszerben még nem hallottam, de szeretnék majd hallani, hogy el tudjam dönteni, vegyek-e majd vagy sem. Azt mondják sokan, hogy a régi 14,16 bites DAC-rel rendelkező CD játszók jobban szólnak, mint a mostani 24 meg nem tudom hány bitesek. Nem tudom, de én hasonlítottam már össze egy adott hifi rendszeren új 24 bites CD játszót régi 14-16 bitessel, és nem érzetem szinte különbséget, tehát cseppet sem szólt szerintem jobban a mostani 24 bites lejátszó a régieknél.

Igen, a japán CD-k nagyon drágák, nekem is meg kell gondolnom, hogy mit vegyek meg, mert ami kevésbé kedvenc, az megfelel EU-s kiadásban is negyedáron.

Én régen kazettáztam sokáig, és már akkor voltak kazettán ritkaságnak számító prog-rock csemegéim a hetvenes évekből. A net jó ilyen szempontból, amit írsz, de amelyek nekem mai napig kedvencek, azokat régen is ismertem kazettán, amiket pedig a net által ismertem meg, azok között nem nagyon találtam olyant, ami olyan nagyon mérvadó lenne. Persze néha előfordul 1-2 jobb fajta kincs és ritkaság, de az a baj, hogy sok a közepes zene, és kevés a nagyon kiemelkedő, sok jó zene van, de kevés isteni mellbevágó zene.

Előzmény: komix73 (175)