kraftwerk Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1110

Nekünk egy kb. 8 éves Ariston alulfagyasztós, felül NoFrostos hűtőnk van. Pontos típust most nem tudok, de kb. 190 cm magas és van egy kis lcd kijelző az ajtaján. A probléma vele, hogy a hűtő felső hátfala pár hónapja bejegesedik. Leolvasztás után már 1 héttel is van rajta egy jégréteg ami idővel szép vastagra hízik.

Idáig még csak egy szerelővel próbálkoztam –Pest mellett lakunk de Pestről nemigen akarnak kijönni a szervízek- aki messziről ránézett majd közölte, hogy valószínű belül engedi a gázt és nem javítható. Azt is mondta, h esetleg a kompresszornál lévő toldásnális engedheti a gázt de azt a darab csövet ő nem tudja kicserélni mert vmi spéci illesztése van.

A történethez még annyi hozzátartozik, hogy amikor megvettük akkor 2 hét után leolvadt. Akkor szervíz kijött, talán el is vitték, újratöltötték majd 2 hét után megint leolvadt. Ezután adtak csereutalványt minden probléma nélkül. Feleségemnek nagyon tetszett a belső kialakítása ezért egy ugyanilyet vettünk.  Idáig nem is volt vele semmi gond. Ki-bekapcsoláskor ez is kattog párat ahogy lentebb már sokan írták, de egyébként viszonylag csendes.

Találtam egy másik szerelőt, akinek már a telefonban voltak tippjei, hogy mi lehet vele –az első már a telefonban is elég tanácstalannak tűnt- de ő meg azt mondta, hogy neki nemnagyon ad el alkatrészt az Ariston szervíz az újabb típusokhoz. Mindenesetre azt mondta eljön és megnézni.

Közben hallottam egy olyan sztorit is más márkaszervízből, hogy az új még gariban elromlott hűtőket beviszik a szervízbe, javíthatatlannak nyilvánítják, kiállítják a cserepapírt, a szervízesek megjavítják majd eladják. És így mindenki jól jár kivéve persze a gyártó.

Amit még nem értek az az, hogy egy hűtő nem egy olyan bonyolult szerkezet, hogy egyrészt ne lehessen megjavítani ha elromlik, másrészt meg miért adják olyan drágán őket.

Ha ismertek jó szerelőt akkor érdekelne az elérhetősége. És ha mégsem sikerül megjavíttatni akkor keresném a választ arra ami a topic címében is meg van fogalmazva. Milyen márkát vegyek?

Üdv.: L.