borsika79
2012.03.13
|
|
0 0
203
|
Szia W8. Az a szilva pont jó lessz. Szilvabor recept:3,5 l víz, 1,3kg cukor, 2,7kg szilva(érett legyen de ne túl lágy). 1 edényben törd össze a szilvát a cukor felével,öntsd rá a felforralt vizet. Keverd el és hagyd hülni kézmelegre. Rakj hozzá borélesztőt. Lefedve hagyd állni 2 napig. Ezután szűrd le valami nagyon aprójukú szürőn vagy ruhaanyagon,keverd el a maradék cukorral. Ekkor mehet az erjesztőedénybe,én üvegballonba erjesztem kotyogót rakok a szájába. Mikor elősször csitul a forrása,átfejtem. Ilyenkor megkóstolom ,s ha úgy érzem még rakok hozzá cukrot. Mikor teljesen kifort palackozni illik. Az arányokon persze változtathatsz,de minnél több a szilva annál jobb a bor. Próbáld ki fűszeres változatban is:első forráskor rakhatsz bele szegfűszeget,fahéjat ízlés szerint. Remélem neked is sikerül. |
Előzmény: Wassernyolcas (187)
|
|