komix73 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 175

A családban is van egy AKG K-501 , igazából azt is én szereztem bátyámnak!

Egy barátomnak is K-501 van , csináltunk egy tesztet , ahol az én Sennheiser HD 600-am , a Stax Lambda Nova - SRM-310 kombóm játszott az AKG-val szemben!

Érdekes volt a teszt eredméyne , legalábbis számomra , ugyanis az AKG lazán leverte a Sennheiseremet , a HD 600 eléggé hozzátesz a zenéhez , míg a K-501 természetesebben szólt!

Persze a HD 600 is nagyon profi fejes , de az AKG jobbank bizonyult , nem beszélve a HD 600 állandó kábel problémájáról...

A Stax nyert , de nem voltak egyenlőek a feltételek!Nagyon jó a kis AKG , biztos vagyok benne , hogy a K-601 is egy remek fejes!

Hát megmondom őszintén , attól függetlenül , hogy külső DAC-om nincs , hallottam már rendszerben , én is külső DAC párti vagyok azóta!

Az Audioline-ban Gyenizse mutatott egy Rotel DAC-ot - ha jól emlékszem -  , Rotel cd játszó volt meg nem emlékszem milyen integrált.Megnéztük DAC-al és DAC nélkül is többször , de én leizzadtam , ha ment a DAC!

Azóta gondolkodom és gyűjtögetek...Persze volt a Meridian 206 D/S-em , de az mégis más.

Ha őszinte akarok lenni ,csak azért nem veszek mostanában japán cd-ket , mert nagyon felment az áruk itthon.

Majd ha visszaáll a rend , visszatérek rájuk.

Én a 70-es évektől a 90-es évekig hallgatom a többségét as zenéknek , de jelennek meg manapság is értékes albumok!

Szerencsére nagyon kevés mai zenét hallgatok  , így nem fenyeget az a veszély , hogy az előadó albuma nem jelent volna meg cd-n!

Inkább a rég elfeledett lemezek között kutakszom , ezért nagyon hálás vagyok a netnek , ha nincs , alig ismerek valamit a meglévő albumaim közül!Ha van ihletem , kutakszom különböző módszerekkel , pl. megnézem kik játszanak egy általam favorizált albumon , majd az összes tag diszkográfiáját átnézem ,és így tovább.Nagyon sok projectet vagy bandát ismertem meg ezen a módon.

Előzmény: Nyugalmas (174)