"a 2 hálóba van 1-1 elszívás ,mert ott nedvesek a falak , aközlekedőbe van a 2 befúvás"
Úgy látszik, hogy te úgy általában nem nagyon foglalkozol azzal, amit mások tanácsolnak :) Én mindenestre feladtam a reményt, hogy a szellőztetésnek akár a legalapvetőbb alapelveit is megértessem/sük veled, csináld ahogy akarod.
Majd egyszer, sok-sok-sok-sok-SOK ezer forint ablakon kidobása múlva talán elkezdesz majd odafigyelni másokra is.
"Én gumi átmenetet gondoltam a venti és a csövek közé ,talán csökkenti valamelyest a ventik rezgését."
A venti mindig rezegni fog. Az ő rezgésének továbbterjedését kell megnehezíteni. A rezgés kétféle módon terjed: a levegőben és a merev anyagok hangvezetése által. A levegőben történő hangokat hangcsillapító elemek/csövek alkalmazásával és/vagy a légcsatorna 90 fokos megtöréseivel lehet csillapítani. A merev anyagok hangvezetését lágy anyagok közbeiktatásával lehet csillapítani. A gumi átmenet is egy ilyen megoldás.
Még valami: a ventilátor a rezgéseit nem csak a csőnek adja át, de a rögzítési/felfüggesztési pontjainak is.
Még valami: ha egy ventilátort lefojtasz, az még hangosabb lesz (nézd meg, hogy mi történik akkor, amikor pl befogod a poszívó csövét). Lehet, hogy a nagy zajnak ez is okozója nálad.