macipofa Creative Commons License 2012.03.11 0 0 4536

Kedves Mindenki!

Kérésre a tények: Maci mindkét könyöke OCD-s volt, igy müteni kellett. Hozzátartozik, hogy medvém soha nem volt kis sulyú. Igy valószinüleg én szurtam el...

Moon 9 hetesen került hozzám, Kb a 3.napon Macim játék közben letaposta. Kificamodott az egyik combcsontja. Orvos-helyre rakták. A problémák kb 6 hónapos korban kezdödött. Hol itt fájt-hol ott. Hiába fajtatáp, zöldkagyló, ultraspour. 8 hónapos korba elvittem egy ortopéd orvoshoz , ahol mérésre 81-87 fokos volt a diszplázia foka. Azonnali mütétet javasolt Háromszoros Medencei Oszteotómia (HMO)-t . Persze sokkot kaptam , nem hittem neki, igy 1 hét alatt 8 ortopéd orvos látta a kutyát. 7 orvos szintén mütétet javasolt , annál az orvosnál ahol végül is mütve lett. a 8.orvos csak azért nem javasolta, mert nem lesz különbség 6-7 évesen a mütött és nem mütött kutya között....A család döntött , levéve a választás terhét a vállamról. Moon sulyára már nagyon ügyeltem. Nem kivánom ezt a 3 hónap lábadozási időszakot senkinek. Sajnos ,az egyenetlen terhelés miatt az egyik első lábán is begyulladt a könyöke. Azt is mütötték nem DP, csak kimosták. Most 3 hete volt a másik hátsó medence mütéte. Sokkal jobban viselte mint az elsőt. Még 2 hónap a teljes gyógyulásig.

A tenyésztővel napi-heti jó kapcsolatom volt. Sokat, sokszor segitett. Volt , hogy nem egyezett a véleményünk.

Nem vádaskodom, nem kérek garanciát. Lehet ezt is én rontottam el....

Egy dolgot tanultam meg az utobbi idöben: Nem vagyunk mindenhatóak...sajnos.

Valóban létezik, hogy szürt szülöknek problémás lesz a kölykük.

Cicákat tenyésztek. Agyonszürt állományom van, géntesztek, Uh-k. Évente. 1 éves cicám halt meg szivizom elhalásban. a szülök szörtek , negativak, a cica is genetikailag szürt, 3 héttel a halála elött volt sziv uh.-n. Akkor tünetmentes volt.

Szóval én csak 1 dolgot akarok...szeretni.   2 éve AD-t állapitottak meg nálam...tényleg nem akarok veszekedni, csak szeretni :-)

Előzmény: Lorka* (4535)