Igen , az énmetallica lemezeimne és a Maideneken sincs garvírozott IFPI szám.Ettől függetlenül ,akárhogy tartom lámpa alatt a fény felé , semmilyen alakzat nem látszik!
http://www.minilps.net/marillion/clutching-at-straws-tocp-67787
pl. ez a Marillion van meg jaőánban , itt van garvírozott felirat!
http://www.minilps.net/toto/hydra-mhcp-610
Erről a Toto lemezről beszéltem ,ami nagyon jól szólt szerintem ,na ezen sincs gravírozás!
Egyébként köszönöm a linket ,nagyon hasznos!
Ha nézegetem , fordítgatom lámpa alatt ezeket a lemezeket , mindenhol egyenletes a felület , semmi sem látszik.Értem mire gondolsz , sajnos - vagy nem sajnos:-) - nem látok semmit.
Megnéztem egy gyári dvd-met , ott ahogy forgatam a lemezt a lámpa alatt fraktálszerű alakzatokat láttam ,legalábbis arra emlékeztettek:-)
A cd-nél semmi ilyesmit nem láttam.
Nem , nem ment még tönkre gyári cd-m!Sőt ,írott lemezem sem!Kevés kivétellel audio cd-r-re írok Plextorral!
Az említett Simon Phillips 87-es nyomás , kéz alól vettem , tökéletesen működik a 28 éves Marantz CD84-ben!
Megmondom őszintén , azok közé tartozom , aki abban akar hinni , a gyári cd nem megy tönkre.Van olyan lemez ,amit 10 éve írtam a haveroknak Softlabra - egy nudli minőségű lemez , remélem nem ismered- még mindig hallgatják!
Polcrendszerem van , be van építve a fal , fényt nem kap , azaz a nap nem süt a lemezekre soha!A tokok többsége fóliában van.
Sajnos csak a saját tapasztalatomat oszthatom meg , az pedig az ,hogy nem tapasztaltam semmilyen anomáliát a lemezeimnél.Viszont sok cd-m van , van amit régen hallgattam , belefuthatok bármikor egy rosszba , de ne történjen meg...Tehát azt mondom , panelban eddig nem probléma!
Cd és cd között jól kivehető különbségek vannak!A lemezjátszók között még határozottabb a difi!
Elég sok játszót teszteltünk már barátaimmal , volt ,ahol ordító volt a különbség!
Pl. még a 90-es években egy Arcamot és egy Marantz CD 67 SE-t hasonlítottunk össze - ez alsó kategória - A Marantz lesöpörte az Arcamot (nem emlékszem melyik volt).
Marantz CD84-et mértünk össze Marantz CD17-el ,a 84-nél felugrottak páran , "most melyik szól?Ez kurva jó!"
Megfordult még nálam Meridian 206 Delta/Sigma , ez 6 évig volt nálam , sajnos nem tudtam összemérni semmivel (Pioneeren kívül), anyagi okok miatt eladtam ár alatt...Mai napig siratom.
Baráti körben volt Jadis is!Lehet , hogy másn társaságban más sorrend született volna , de nem ez a lényeg ,hanem , hogy éles különbségek vannak a lejátszók között is!
Nem beszélve ,ha ezek mellé rakunk egy Pioneert pl (erre sem emlékszem ,csak , hogy fordítva raktuk be a cd-t)Ez utóbbi olyan volt a Meridian mellett , mint egy Unitra magnó...