sz.margo Creative Commons License 2012.03.11 0 0 8167

Sziasztok!

Én már nem vagyok egy mai csirke, sok növényt kipróbáltam életem során és ezért is szeretnék segíteni, amennyiben tudok.

Látom már kaptál válaszokat, nagyjából én is ezeket tudnám javasolni...hozok pár képet, pld. a nyíllevél nagyon bevált nálam is, gyorsan nő, lehet róla szaporítani a hajtásokról, könnyen gyökerezik, akárcsak a futóka (mi mini filodendronnak is nevezzük)...viszont a páfrány nálam sem maradt meg, pedig nagyon tetszik, akárcsak a szobafenyő:(...ezeknek hűvösebb kellene, mint a mi klímánk a panelben:(...pedig már nem fűtök 22-23 foknál jobban, mégis...és permetezek is néha. Télen nálam is több növény kirohadt már, azóta nagyon óvatosan és kevesebbet öntözök...pár növényemet megmutatom, amiről van képem is.

ő egy yukka, amiről már egyik ágát levágtam és szépen meg is gyökerezett, így lesz fiatalabb, ha ez már kiöregszik vagy nem fér el a lakásban...

a nyíllevél, amiről már többet is bújtottam azóta... 

ő pedig a futóka, szintén nagyon sok van már belőle, a lépcsőházban is ezek vannak a falon lévő tartókban...

a ficus benjamina és van még a zamioculcas nálam is...és a sefflera ami szintén jól bírja... bocsi, a neveket csak emlékezetből fonetikusan írtam..

viszont az ibolyák nem nagyon nyílnak már többször, sem a korallok....őket inkább cserélgetem:)

Nálam a diffenbachia is kipusztúlt előbb utóbb:((, pedig nekem is nagyon tetszenek, igaz volt már egy nagyon magas, plafonigérőm is, ami alul már tiszta kopasz volt, sokáig a lépcsőházban tartottam még, mielőtt kidobtam. 

....és én is mindig átültetem amikor veszek új növényt!

Sok sikert a válogatásnál!

Előzmény: sgeryy (8162)