Ju13 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 8166

Igazán szívesen. Személyes tapasztalatom: ha olyan növény kerül hozzám, amit sokáig meg szeretnék tartani, akkor mielőbb és feltétlen átültetem, még akár a tél elején-közepén is, ezzel nem szoktam megvárni a tavaszt, épp azért, amit Te is írtál. (Van, akinek évekig megmaradnak a gyári kőzetgyapotban - merthogy ez állítólag egyáltalán nem tőzeg, amiben árulják őket...)

kaktuszokhoz, pozsgásokhoz (korallvirág, crassula) és az említett dracéna, yukka félékhez én a földbe keverek 1-2 marék agyaggolyót, mert úgy vettem észre, hogy segít lazábban is tartani a talajt, nem tömörödik annyira a föld. 

Földet illetően részemről kerülöm a "saját márkás", kellemesen olcsó termékeket, a kicsit drágábbakban jobban bízom,  és jobb tapasztalataim vannak velük. (Garri, Florimo, és a régi, békebeli sárga zacskós -márkanevet nem tudok- virágföldet szoktam használni, ezek nekem beváltak.) Általános, B típusút.

Tápokkal szintén, mint a föld, Florimo, Garri, Vitaflóra és a Compo, amiket így fejből tudok, h venni szoktam. 

Fentiek az én szeméyles tapasztalataim, nekem ezek beváltak, ami nem jelenti azt, hogy más ne tudna szép növényeket nevelni az egyéb márkájú termékekkel! (Nagyon sokat számít, hgoy milyen lakásba -fény és klímaviszonyok- milyen növényt és hova rámolsz.) Ezért nem említettem neked a páfrányt pl, mert sok pára kell neki, bár nem túl sok fény. De, ha van akváriumod, akkor egy páfrány biztos virulna a közelében!

És, ha úgyis a Fito-ba mész, + öntözési feledékenység is fennáll, akkor javaslom, kérdezz meg ott egy eladót az önöntözős és a hidrokultúrás cuccokról! Úgy tapasztaltam, a Fito-sok értik a dolgukat, nem cipőbolti múlttal kerülnek oda:))) Bár, anyagilag kicsit húzósabb megoldás, viszont sok előnye van, és megkockáztatom, h 2-3 éves viszonylatban sokkal olcsóbb, mint a kiszáradó állomány rendszeres pótlása...

Hja, és ha néha elfelejtesz locsolni, akkor lehet, hogy egyszerűbb néhány csomag táprudat beszerezni, azt csak beledugod a földbe, és hetekig ellátja a növényt tápanyaggal. (ugyanígy működik, csak földbe keverve az Osmocote-drazsé)

Ha a portyádon szerzel szépeket, remélem, majd megmutatod!!! Már nekem is nagyon viszket a tenyerem egy kertészeti körútra, de a köv hetekben valszeg nem jutok el:((((

Jó válogatást!:)

Előzmény: sgeryy (8165)